Plejadien tähtisisaret

2012 ja ihmiskunnan tulevaisuus

Matti Kuusela ja Robert A. Powell

(Hopeasulka 2011)Kirja kertoo aika seikkaperäisesti tähtiryhmästä Plejadit, sijainnistaan ja mytologiasta.

Plejadit, kuten rakkaalla lapsella on monta nimeä riippuen kulttuurien mytologiasta, historiasta, joissa tähdistölle on omat tarinansa ja nimensä.

Seitsemän sisarta, Seulaset, Seitsemän papitarta, Kevätneitsyet, Ujot neidot, Tanssivat sisaret, Agnin liekit jne. Kirkkaana talviyönä saattaa nähdä niistä kuusi ja erinomaisella näkyvyydellä kaikki seitsemän sisarusta, ja lisäksi kaksi muuta jotka ovat vanhempia ”sisaruksia” Atlas ja Pleionea.


Matti Kuusela (Hopeasulka) on mielestäni enkelitiedon ammattilainen, mutta myös parantaja ja toimittaja. En ole aiemmin lukenut hänen aikaisempaa tuotantoaan. Tässä kirjassa kuuluu ”pehmeä” ääni, jota oli hyvin miellyttävä lukea. Fyysisen tähtitaivaan lisäksi myös henkinen syvyys, rakkaus, henkinen elämänfilosofia on tärkeää, joita myös Rudolf Steiner painotti ja johon usein tekstissä viitataan -hänen kokemuksiinsa ja opetuksiinsa. Matti on kääntänyt suomeksi Robert A. Powellin tekstit.


Kirjassa on lisäksi mielikuvaharjoituksia ja kauniita lauluja tehostamassa tähtiryhmän/henkisyyden merkitystä tiedon ohessa. Tosin hämmennyin ensin, kun eteen tuli Matin tekstin jälkeen yllättäen Anita Fagerholmin muistiinpano tähtitietoisuusillasta, joka tosin sopi teemaan hyvin sisältönsä takia. Todella kiehtovaa luettavaa oli myös loppuosa Robert A. Powellin (joka löysi Rudolf Steinerin teokset tehdessään väitöskirjaansa Eläinradan historia) Plejadien merkitys Amerikan alkuperäiskansojen kulttuureille, tarinoita intiaaniheimoista ja heidän suhteistaan Plejadeihin. Monet alkuperäiskansat uskovat, että kaikki Pohjois-Amerikan heimot ovat lähtöisin Plajedeilta eli Seulasista. Auringonpimennyksestä 20. toukokuuta 2012,  Plejaidessa loppuvuodesta 2012, Maya kalenterista, Hindu-kronologiasta, maailmanhelluntaista jne. Mitäpä jos vuosi 2012 ei olekaan vielä uuden ajan alku, vaan ehkäpä uusi aika alkaakin vasta 2230?


Uusi aika kiehtoo, josta onkin viime vuosina kirjoitettu runsaasti. Tosin ihminen on jo raamatun ajoilta, tai siihen perustuen kiinnostunut hyvän ja pahan kamppailusta, jonka seuraus on katastrofi, josta alkaa se uusi parempi aika ja johon pitää valmistautua. Tämä kirja on yksi parhaimmista näkökulmista asian suhteen. Luonnon kuormittamisen vastuu on teollisuudella, kulutuksen maximoinnilla ja suoranaisella välinpitämättömyydellä. Kun tarpeeksi monta ihmistä maailmassa tekee valintoja luonnon puolesta  se on jo hyvä alku planeettamme säilymiselle.Tuulamaria