Kustantaja tai pienkirjailija:

Haluatko oman kirja-arvostelun?


Valtaosa kirjoista ei saa koskaan mitään julkisuutta. Me haluamme korjata tämän puutteen. Yksinkertaisesti siksi että olemme lukutoukkia. Olemme valmiit antamaan arviomme teoksesta kuin teoksesta, joskin pääryhmämme ovat esoteria, kaikkinainen vaihtoehtoilu sekä pienkirjailijat tai pienkustantajat jne. Näissä se laatu asuu. Muut sopimuksen mukaan.


Ollaan rehellisiä. Otamme vastaan korvauksetta arvostelukappaleita, ja koska rehellisiä ollaan, niin sanotaan suoraan että aiomme luettuamme käydä ne kauppaamassa jollain kirjamessuilla – muuten hukkuisimme niihin. Se on meidän pieni korvauksemme. Palkkio vaivannäöstä.

Vastineeksi tulee sitten näille sivuille 1-3 kk kuluessa kirja-arvostelu kirjastanne, joka myös oikeasti on luettu. Kukaan meistä ei halua olla epäoikeudenmukainen, ja joka kirjasta koetetaan nähdä jotain hyvää, joten ihan täysteilausta ei tule. Arvostelu on kuitenkin tehty rehellisesti, sillä jonkun huonon ja kömpelön sanominen hyväksi ei kertakaikkiaan vetele pitkän päälle.

Nykyään ei saa muuten enää edes kunnon kritiikkiä.


Näitä meidän arvostelujamme saa muuten sitten ihan vapaasti käyttää esim kirjailijan tai kustantajan omilla kotisivuilla, jos tuntuu että nämä sivut yksin eivät saa riittävää näkyvyyttä. 


Nyt tulee se juttu, joka kaikissa kirja-arvosteluissa on ongelmana. Kirjan kun kirjan ns. herkkä hetki myynnillisesti on ne ensimmäiset 2-4 viikkoa ilmestymisen jälkeen. Me kaikki tiedämme, miten tärkeää olisi saada arvostelu juuri eikä melkein tähän saumaan. Ongelmana vaan, että laadukas arvostelu kestää kuukausitolkulla, ja paljonko se hyödyttää myynninedistämiseen, kun kirja joka ilmestyy marraskuussa, saa arvostelunsa vasta maaliskuussa? Ei tietenkään mitään.


Sen vuoksi olemme valmiit kirjoittamaan laatuarvostelun tarvittaessa viikon kahden sisään. Tämä tietenkin tarkoittaa että joudumme jättämään kaiken muun sivuun, ja alkamaan lukea. Silloin se on työtä. ammattimaista kirja-arvostelua, ja koska se aika on pois kaikesta muusta, veloitamme 40e nopeasta arvostelusta. Tämä on pelin nimi, ja nyt se on suoraan sanottu. Tarvittaessa heittäydymme ammattilaisiksi. Päättäkää itse, kannattaako nuukailla väärässä kohtaa. mutta kuten sanottua, on olemassa myös ilmaisvaihtoehto joka maksaa vain arvostelukappaleen verran – mutta se joutuu myös lukujonon alimmaksi. Toisaalta, parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan.


Teemme arvosteluja myös tarvittaessa sanoma- ja aikakausilehdille ym.


Meihin saa ottaa yhteyttä rohkeasti näissä asioissa. Olemme mielellämme mukana kulttuurin tekemisessä näkyväksi.


Ottakaa yhteyttä info@tuulamaria.fi