Cibolan seitsemän kaupunkia

Jukkis Nieminen


Historia on kyllä jäänyt aika lailla jonnekin muistojen hämäriin ja

siksi olikin hienoa lukea pitkästä aikaa iso annos sitä.

Kiitos Jukkis Nieminen Gibbola kirjasta!

Vaivaa on todella nähty faktatietojen hakemiseen.

Sitä olen joskus ihmetellytkin miten onkin ”sattunut” että niin

samankaltaisia merkkejä on jätetty eri puolille maailmaa ja

miten yhtäläisiä maailman luomiskertomuksia on eri kulttuureissa. Kolumbus ei todellakaan ollut ensimmäisiä eurooppalaisia jotka Amerikan valloitti. Luettuani on sanomattakin selvää että ihmiset ennen Kolumbustakin tutkivat maailmaa ja tietenkin kultaa/rahaa etsiessä ja rikkauksia hamstraamassa, sekä siinä sivussa merkkejään jättämässä paikkoihin joissa kävivät.

Osasivat vain tehdä hyvän markkinointikampanjan siitä,  sanottaisiin tänä päivänä. Sekin oli mielenkiintoista tietää että foinikialaisten aikoihin satamissa käytettiin samaa kieltä oli sitten europpassa, englannissa tai seitsemän kaupungin maassa.

Lingoa oli tämä yhteinen kieli.


Kirjassa näkyy selvästi Jukkiksen inhohimo vanhoihin karttoihin joista tietoa on haettu runsaasti ja joissa tieto on löydettävissä. Cibolan seitsemän kaupunkia kirja sisältää mm. Cibolan lisäksi Mesa Verde, Antillia, Libyalaiset Amerikassa, Normal Portolano (kartat), Aavesaaret, Mayda, Keltit Amerikassa, Henry Sinclairin Amerikan-matka, America´s Stonehenge, Terra Australia, Atlantis, N.A.E. Nordenskiöld ja tietenkin Kolumbus.


Kirja väittää korjaavansa suomalaisen yleissivistyksen näissä asioissa ja voin taata että sen se kyllä tekee! Jukkis osaa myös kirjoittaa omalla personalla tavallaan joka tekee historian lukemisesta nautittavan -jopa seikkailun kapteenien, merimiesten, tutkijoiden ja kartantekijöiden kanssa planeetastamme. Kirja pitäisi olla jokaisen kirjahyllyllä eikä vain koristamassa sitä vaan luettavissa ja tietolähteenä.


Tuulamaria Kangaslampi